2011. július 25., hétfő

Olíva szappan

Az olívaolaj gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és egyéb biológiailag aktív anyagban. Jó kozmetikai szer, gyakorlatilag az összes bőrtípushoz, ám különösen az a száraz bőrhöz és a száraz töredező hajhoz. Ez a szappan 78% olívaolajból és 22% kókuszolajból készült (hogy legyen azért némi habzása a szappannak). Illatnak levendula illatot kapott, így érzékeny bőrűek is használhatják, valamint tonizálja a bőrt és gyógyítja a pattanásokat és . Színezésnek kevés csalánport használtam, ami jó bőrtisztító és sok bőrprobléma igazi csodaszere. Magam is meglepődtem, hogy csalánnal milyen szépen lehet zöldre színezni, alig kellett belőle egy kevés, hogy szép halványzöld színt kapjak.
Én személy szerint imádom ezt a szappan. Ugyan nem habzik annyira, mint a többi szappan, de csodát művel a bőrrel. A következő olívás próbálkozásom biztos a 100%-os olíva szappan lesz. :)

2011. július 16., szombat

Kávészappan

A kávészemek serkentő hatásának felfedezéséhez több legenda is fűződik. Az egyik változat szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel Kr. e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek. A másik történet szerint egy Rhazes (852-932) nevű arab orvos a kávét, a "quawa" nevű élénkítő növényt orvosságként használta és ő említette Al-Haiwi (A kontinens) című munkájában. 1000 körül Avicenna a középkori muszlim gondolkodás egyik legnagyobb alakja is gyógyszerként használta a kávét. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy a kávét először a 15. században Jemenben használták élénkítő hatása miatt, valószínűleg szufi szerzetesek, akik szívesen éltek serkentő szerekkel. Innen került ki és vált ismertté a társadalom minden rétege számára. A 16. század első évtizedeiben már Szíria és Egyiptom lakói is ismerték. (forrás: wikipédia)

Én személy szerint kávéfüggő vagyok. Imádom a reggeli kávé illatát, az aromáját, a harmóniát, ami egy csésze forró, gőzölgő kávé során körbevesz. Ez a szappan ajándékba készült az egyik munkatársamnak, akiről talán ugyanez elmondható. A kávénak élénkítő hatása mellett még számos jótékony hatása is van a bőrre. Napjainkban már a legtöbb wellnes központ szolgáltatási közül válogathatunk különböző kávés kezelésekből. A kávézacc eltávolítja a bőr elszarusodott hámrétegét és megnyitja a pórusokat, így az értékes hatóanyagok könnyebben szívódnak fel, megelőzi a zsírmolekulák kialakulását, ezáltal csökkenti a narancsbőr tüneteit és feszesíti a bőrt. Serkenti a mikrokeringést ezáltal javítja a bőr anyagcseréjét, támogatja a bőr méreganyag-kiválasztási folyamatait, a bőr rugalmas és hidratált lesz.
Ez a szappan olíva-, napraforgó-, kókuszolajból, és kevés pálmaolajból készült, valódi feketekávéból, és az adalékként hozzáadott őrölt kávé gondoskodik a bőrradírozó hatásról.