2013. december 16., hétfő

Fenyő szappanok


Ezeket az csöppségeket apró ajándékoknak szántam az idén. Elvileg karácsonyfára szeretnének hasonlítani, de remélem akik kapják, azok felismerik a hasonlóságot. :)
A szappanok habszappanból készültek, és ha már fenyő, akkor természetesen fenyő illatot kapott mindegyik.  A fenyő illóolaját elsősorban légúti megbetegedések gyógyítására és megelőzésére használják. Kozmetikailag pedig a bőrre antibakteriális, tonizáló, dezodoráló hatással bír.
Zöld kozmetikai pigmenttel színeztem, a tetejüket pedig fürdőgyönggyel szórtam meg.
A szappan összetevői: pálmaolaj, kókuszolaj, olívaolaj, fenyő illóolaj, kozmetikai pigment.



2013. december 11., szerda

Csoki narancs szappan



Idén nem mézeskalács szappannal készültem a karácsonyra, hanem egy csokis narancsos szappannal. A narancs illata számomra ugyancsak a karácsonyt idézi, és nem utolsó sorban a bőrre is jó hatással van. Az édesnarancs illóolaja visszaadja a bőr egyensúlyát, támogatja a méreganyagok távozását, valamint segíti a narancsbőr gyógyulását is. 
A szappanhoz hozzáadott kakaópor pedig enyhe bőrradírozó hatású, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket, a bőr pedig feszesebbé és rugalmasabbá teszi.
A szappan összetevői: olíva olaj, kókuszolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, édesnarancs illóolaj, kakaópor, kevés narancssárga ételfesték. A szappan tetejét egy kevés kakaóporral és narancshéjjal díszitettem.
Figyelem! A narancs illóolaja enyhén fototoxikus, ezért napozás vagy szoláriumozás előtt ne használjuk!