2020. január 4., szombat

Aloe verás olíva szappan

Kimondottan érzékeny bőrre tervezett szappanom. Az aloe vera még mindig igazi csodaszernek számít, kiemelkedő bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Gyulladáscsökkentő, hidratáló, sebgyógyító, a bőr legmélyebb rétegeibe is behatol. Az olívaolajat és ezzel együtt az olíva szappant azért szeretjük, mert ennek az olajnak az összetétele nagyon hasonlít a bőr saját lipidjeinek összetételére. 

Bár a tiszta olíva szappan azért megossza a közvéleményt, hiszen nem rendelkezik azzal a habzó tulajdonsággal, mint a többi házi szappan. Ráadásul még a szappanosok körében is nagy türelem szükséges hozzá, mivel az érési ideje jóval több a többi szappanhoz képest.

Ez az olíva szappan egy kevés kókuszolaj hozzáadásával készült a jobb habzás érdekében, ugyanakkor meg 7% superfat-et kapott.





Az alsó réteg egy részét zöld kozmetikai pigmenttel és kevés szénporral színeztem. A fehér rész nem kapott semmilyen színt. Illata egy kevés levendula, ami kifejezetten hatékony az érett, száraz, illetve az érzékeny és gyulladt bőr kezelésére.


Hogy kicsit gyorsítsak az érési időn, a szappan meleg eljárással készült, sütőben. Most pedig türelmetlenül várom a szappan èrèsèt, első próba egy hónap múlva. 🤭







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése