2019. december 31., kedd

Kecsketejes Kávé Szappan


Vannak azok a szappanok amiket mindig újra és újra kell alkotni. A kávés szappan is ezek közé tartozik, mert ugye sokan szeretjük. Én személy szerint imádom. Nagy kávéfogyasztók vagyunk itthon, imádom az illatát, és a reggeleket el sem tudnám képzelni nélküle. 

Ugyanakkor még a bőrre is rendkívül jó hatással van. Tele van fontos és hasznos antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek csökkenteni vagy megállítani a sejtjeink lassú károsodását, és megakadályozzák a testünkben lévő gyulladásos folyamatok kialakulását. 

A szappanból nem maradt ki a hozzáadott őrölt kávé sem, ami finoman radírozza a bőrt. 

Illatot nem kapott. A kávé tökéletesen érezhető benne, persze azért annyira nem mintha külön illatanyagot kapott volna. Idővel még enyhül, de azért megmarad benne. Nemrég kezembe akadt egy régebbi kávés szappanom, és még mindig érezhető benne enyhén a kávé illata.

              



Sokan kérdezik tőlem, hogy hogyan készül a hab a tetejére. Az egész nem nagy rejtély, ugyanis pudingodosáskor minél tovább turmixoljuk a szappan masszát, annál sűrűbb és keményebb szappanalapot kapunk. Csak addig kell "keményíteni" egy keveset a masszából, amíg habzsákba nem tudjuk tölteni, és csinos kis habokat formálni belőlük. 🙂

A szappan összetevője: olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma vaj, shea vaj, kecsketej, titán dioxid. 

       










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése