2012. február 15., szerda

Kamillás - Tojásos sampon szappanA tojás vitamintartalma elég jelentős, hiszen gyakorlatilag az összes létfontosságú vitamin megtalálható benne például C-, A-, D-, E-, B-vitaminok, folsav, pantoténsav. Ásványi anyagok közül megtalálható benne a foszfor, vas, cink, kálcium, kálium, nátrium, szelén és magnézium. A kamilla erős gyulladáscsökkentő és jótékony hatással van a korpás, zsíros fejbőrre. 

Illatnak teafa, ylang-ylang és citrom illóolajat kapott. A teafa erős baktérium ölő, ezért hatásos a korpa kezelésében. Az ylang - ylang a zsíros bőrre van jótékony hatással, a citrom erős pórusösszehúzó hatása miatt ugyancsak zsíros bőrre ajánlott, de segít a korpás és zsíros haj esetén is.

A szappan olíva-, napraforgó-, kókusz-, ricinus- és kevés pálmaolaj felhasználásával készült. A lúgot kamillateában oldottam fel, a tojás pedig pudingosodáskor került bele. Az utóbbi eléggé felgyorsította a folyamatot, ezért sok idő nem maradt, hogy valami minta is kerülhessen bele. Színét egy kevés pirospaprika adja. Sokáig ódzkodtam a pirospaprika használatától, mint színező, mert attól tartottam, hogy hagy némi paprika illatot maga után. Most viszont kellemes meglepetés ért, hogy ennek nyoma sincs a szappanomban. :) Elsősorban korpás, zsíros fejbőrre készült samponszappan, de a pattanásos és zsíros bőr tisztítására is alkalmas.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése