2013. január 5., szombat

Lenmagzselés samponszappan
  Az ókori egyiptomiak szerint a len volt az első növény, melyet az istenek teremtettek. A lenmagot – egyedi összetételének köszönhetően – az egész világon ma is széles körben használják mind a népi, mind a hivatalos gyógyászatban.

Az olajos magvak közül a legtisztább és legtöbb, a szervezet számára nélkülözhetetlen zsírsavakat tartalmazza, valamint nyomelemeket (pl.: foszfor, kén, kobalt, króm, jód stb.), vitaminokat (pl.: A, B1, B2, B6, C, D, E), és a teljesség igénye nélkül még folsavat és pantoténsavat is.


A lenmag gyakorlatilag minden alakjában elősegíti a megfiatalodást, nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is. A bőrünk simává és rugalmassá válik tőle. Arcpakolásokhoz hozzáadva a lenolajat hetente kétszer végezhetünk arcmasszázst. Az arcot nyákos főzetével töröljük át a ráncok és a gyulladások ellen. Kiválóan ápolja a hajat, kifényesíti és elasztikussá, mégis puhává teszi. Ráadásul kiváló hajrögzítő is.

A szappan folyadék alapját megfeleztem, és az egyik felében oldottam a lúgot, a másik felét pedig lenmagzselével helyettesítettem. Színezéshez zöldagyagot használtam, ami kiváló a zsíros haj ápolására. Illatnak pedig teafa, levendula és rozmaring illóolaj került bele, amelyek mind kiváló antibakteriális hatásúak, így a korpás fejbőr ápolására is hatékony gyógyír.

A szappant összeségében zsíros és korpás fejbőrre ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése