2014. július 21., hétfő

Mézes Zabpehlyes Masszírozószappan
Méhviasz tartalmának köszönhetően elsősorban száraz bőrre készült ez a masszírozó szappan. A méhviasz jótékony hatásairól nem hiszem, hogy beszélni kéne. Megköti a nedvességet, javítja a bőr sejtjeinek regeneráló képességét, baktériumölő hatása van, nyugtatja a bőrt, megakadályozza a gyulladások kialakulását és jelentős az antiallergén hatása is.
A zabpelyhet pedig reggelire is is imádom, de szappanban sem utolsó. Amerikában a zabpehely fürdő a mai napig bevett, hétköznapi gyakorlat, babáknak, felnőtteknek egyaránt. Bárányhimlő esetén a mamák zabpehely fürdőt készítenek a kiütéses gyerekeknek, évszázadok óta. Gyógyítja a pattanásokat, nyugtatja a száraz, irritált bőrt, és kíméletesen tisztítja a pórusokat, így szinte minden bőrtípusra ideális választás. Ebbe a szappanba elsősorban bőrradírozó hatása miatt került.
A szappant buborék fóliára öntöttem, hogy némileg utaljon a méhviasz tartalmára. Illóolajat nem kapott, mert remekül érezni a kész szappanban is a méhviasz illatát.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése