2019. október 7., hétfő

Levendulás fürdőbomba

Levendulás fürdőbomba



Egy nehéz nap után kimondottan jól tud esni egy pihentető, relaxáló fürdő. Főleg ha utána még testápolót sem kell használnunk.

Amellett, hogy kellemes az illatuk, és szép lesz a víz színe, jótékony hatással is bírnak, hiszen a testápolót is elfelejthetjük fürdés után.

A bombában lévő szódabikarbóna és citromsav enyhén antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatású, tehát egyensúlyba hozza a bőr pH-szintjét, elmulasztja a túlzott izzadást és még a kellemetlen szagok is tovatűnnek. Sőt, eltávolítja az elhalt hámsejteket, tisztán tartja és puhává varázsolja a bőrt.


Az első fürdőbombát 1989-ben Mo Constantine a Lush alapítója alkotta meg a dél-angliai Dorset városában. Laboratóriumként használt kerti fészerében citromsavat, szódabikarbónát és illóolajokat kever kever össze egy öntőformában. Pillanatokon belül megszületik a fürdőbomba.

Mo olyan termékről álmodozott, ami feldobja a fürdést, de nem bántja az érzékeny bőrt. Az ihlet - mint oly sokszor - váratlan helyről érkezett: a gyomorsavlekötő Alka-Seltzer pezsgőtabletta adta az ötletet. A másnaposság legendás ellenszerének jellegzetes pezsgése bogarat ültetett Mo fülébe. Meg sem állt a legközelebbi gyógyszertárig, hogy kifürkéssze a tabletta titkait.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése