2012. augusztus 16., csütörtök

Koktélok és szappanok: Mojito azaz Menta - Lime Szappan



Mi is lehetne frissítőbb ebben a nagy hőségben egy jéghideg mojitónál, pláne egy élénkítő fürdővel kombinálva. Egy mojitóban minden benne van, ami fel tudja frissíteni az embert; rum, cukor, zöldcitrom, ásványvíz és menta. Na azért ezeket nem tettem bele mind a szappanomba, viszont van benne borsmenta, amiben a lugot oldottam, menta és limett illóolaj.
A borsmenta erős és mentolos illata felvillanyoz, segít összpontosítani és új feladatokra ösztönöz, míg a friss lime felfrissít, felemel és stimulálja a kimerült pszihét. A kettő együtt pedig valóságos felüdülést eredményez ezekben a meleg nyári napokon.

Bőrápolási szempontból a borsmenta hatékony a baktériumos fertőzésekkel szemben, csökkenti a pattanásokat, szabályozza a fejbőr zsírosságát, valamint  csillapítja a rovarcsípések, bőrbetegségek okozta viszketést, megnyugtatja a napégette bőrt, lehűti az átforrósodott testet.
A limett illóolaja antimikrobiális és frissítő fő hatásokkal rendelkezik, melyet elsősorban aromalámpás párologtatásra, légfrissítésre, valamint frissítő hatású fürdő- és masszázsolajok alkotórészeként használnak. Az olaj antimikrobiális és szagtalanító tulajdonságai miatt dezodorok és parfümök egyik összetevőjeként is felhasználásra kerül.

A szappan összetétele: olíva-, napraforgó-, kókusz- és pálmaolaj, minden bőrtípusra ajánlott. Mivel a limett illóolaja fototoxikus hatást válthat ki, ezért a szappan használata után 10-12 óráig kerüljük a napozást.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése