2012. szeptember 5., szerda

Csoki szappan kicsit másképp


Egy újabb régi szappan, amit egy kicsit másképp álmodtam újra. Ezúttal viszont maradt a külső, inkább a belső értékekben történt némi változás. A régi hidegeljárásos csoki szappanomat most melegeljárással készítettem, és az extra ápolásnak szánt kakaóvaj csak az elszappanosodás után került bele. De miért is jó ez? Az elszappanosodás után ápoló hatásnak csak a kakaóvaj jótékony hatása maradt, aminek még az extrém lúgos környezettel sem kellett szembeszállnia. Így valóban minden alkotóeleme épp maradt, és ki tudja fejteni bőrápoló hatását.
Persze nem csak a kakaóvaj hatása maradt élvezhető, ugyanis az alapszappanban lévő különféle olajok (olíva-, napraforgó-, kókusz- és pálmaolaj) el nem szappanosított összetevője, (amik a lúgos környezetet is túlélték), ugyancsak kiváló bőrápoló hatással bírnak.

A kakaóvajat évszázadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad, és azonnal feszívódik a bőrben. Magas E-vitamin tartalommal rendelkezik, és finomítatlan formában kellemes, csokira emlékeztető illata van. Sokat segít a terhességi csíkok (striák) megelőzésében és eltüntetésében (bár ez utóbbi nem kis feladatot jelent, ha már egyszer kialakult).

Nem került bele külön illat, csak a hozzáadott kakaópor adja az illatát, amit leginkább az étcsoki illatához tudnék hasonlítani. Bár most csak a fele mennyiségű kakaópor került bele, mint az előző hidegeljárásos szappanomnál, mégis sokkal élénkebb színe lett, és az illata is tökéletesen átjön.
A szappant elsősorban száraz és öregedő bőrre ajánlom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése