2012. október 5., péntek

Kecsketejes mákos szappan


  A kelet-európai kulinária tárháza igen gazdag mákos receptekben, tőlünk nyugatra és Ázsiában inkább a drogfogyasztás jut az emberek eszébe.  A görög és római birodalom lakói mézzel keverve fogyasztották a mákot. Minden nagy ókori civilizáció ismerte a mákteát - nyugtató hatása miatt. A görög mitológia szerint a mák Adonisz könnyéből lett, amikor az elvesztett szerelmet siratta. Őshazája Közép-Ázsia, de ma már a világon mindenfelé termesztik és korlátozzák egyes fajták termelését. Jelentőségét tekintve a máktok a vegyipar számára sokkal fontosabb alapanyag, mint a mákszem. A gyógyszeripar számos készítményben hatóanyagként alkalmazza a gyomor-bélrendszer, az epe és húgyutak görcsét oldó papaverint, a köhögéscsillapító narkotint és kodeint, valamint az erős fájdalomcsillapító hatással rendelkező morfint.

  A szappanban ebben az esetben csak bőrradírozó hatását fejti ki, ami igazán hatékonyan dörzsiz vetekedve egy lufa szappannal. És milyen szép kontrasztot ad a fehér szappannak. :) A szappan kecsketejjel készült, ami ugyancsak  egy természetes pilling forrás, mivel hámlasztó savat tartalmaz, melynek segítségével finoman, nem drasztikusan hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét így segítve a gyorsabb, egészségesebb sejtképződést. A kecsketejben megtalálható a Q10 koenzim mellett magas ásványianyag tartalma és a gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt az ebből az alapanyagból készült kozmetikumok tökéletes választást jelentenek a száraz, érzékeny, ekcémára hajlamos vagy psoriasisos bőr ápolására.
  Illatnak citromfű illóolaj került bele, ami antibakteriális és stimulálja a bőrt, valamint még egy kevés mandarin és ilang-ilang. Az előbbi segíti a bőr vérkeringését, az utóbbi pedig fertőzésgátló hatású.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése