2013. április 3., szerda

Természetes miteszer eltávolító



Az alábbi receptet már sokszor próbáltam, és bár először megijedtem a szódabikarbóna használatától, de be kell vallanom a recept valóban hatásos. A mitesszereket maradéktalanul eltávolítja az elhalt hámsejtekkel együtt, az arc pedig üde és puha lesz tőle. És nem utolsó sorban minden alapanyagot megkaphatunk hozzá a sarki boltban, illetve a gyógyszertárban
A bazsalikom gyulladáscsökkentő és tisztító hatással rendelkezik, bár külsőleg enyhén irritáló, ezért érzékeny bőrűek ne használják. 



A recept a következő:

400 ml vízben friss vagy szárított bazsalikom levelekkel teát főzzünk. Miután lehúztuk a tűzről néhány csepp tetszés szerinti illóolajat cseppentünk bele, ami segítséget nyújt az akne elleni küzdelemben (levendula, szantálfa, teafa, pacsuli, cédrus , tömjén, narancs, citrom, geránium stb...). Néhány percig gőzöljük az arcunkat törülköző alatt, hogy meglazuljanak a miteszerek.

Keverjünk össze 1 evőkanál gyógyszertári szódabikarbónát annyi vízzel, hogy tészta állagú pépet kapjunk. Kenjük fel az arcra, kb. egy percig hagyjuk rajta, majd finoman dörzsöljük le. A folyamatot hideg vizes arcmosással fejezzük be, hogy visszazáródjanak a pórusok. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése