2014. február 11., kedd

Kávészappan új köntösben

Voltaire napi ötven csésze kávét ivott. Amikor figyelmeztették, hogy a kávé alattomos méreg, azt felelte: "akkor nagyon-nagyon alattomos lehet, mert én ötven éve iszom, és még látszólag semmi bajom".

Kávészappan
A kávé tehát, bármily meglepő, annak ellenére, hogy élvezeti cikk, nem ártalmas. Hogy oly könnyen elhiszünk róla minden rosszat, csak arról szól, hogy nem tiszta a lelkiismeretünk, ha élvezünk valamit, mert úgy tűnik, a kávézásnak az élvezeten túl számos egészségügyi előnye is van. Több vizsgálat bizonyítja, hogy a koffein gátolja a tumornövekedést, fokozza a kemo- és sugárterápiák hatását. Egy amerikai vizsgálatban csupasz egereknél UV besugárzással bőrrákot alakítottak ki, s a koffein tartalmú oldattal itatott vagy ecsetelt egereknél 70%-kal kevesebb tumor képződött.

 A koffein valóban az egyik legősibb, leggyakoribb élénkítőként ismert. Vízhajtó és vérkeringés-fokozó hatása révén a salakanyagok, a zsír és a felesleges folyadék is könnyebben távozik a szervezetedből. És valóban a bőrt is stimulálhatja, segítheti, hogy közvetlenül a bőrrel érintkezve több oxigénhez jussanak a sejtek, de ez az élénkítő hatás ugyanolyan rövid ideig tart, mint egy reggeli kávé hatása.

A szappan alsó rétegét őrölt kávéval színeztem, ami bőrradírozó és vérkeringést serkentő hatással van. A középső réteg színét a kávéfőzet adja, amiben az egész szappanhoz való lúgot feloldottam, a tetejéhez pedig titán-dioxidot adtam. Díszítésnek kávészemeket használtam, és egy kevés őrölt fahéjat. Illóolajnak egy kevés (nagyon kevés) fahéj illóolajat kapott, ami istenesen jól harmonizál a kávé illatával. :) Extra adag kakaóvajat is kapott, ami kimondottan jó hatással van a száraz bőrre.

A szappan összetevői: Olíva-, kókusz-, napraforgó-, pálmaolaj, kakaóvaj, kávéfőzet, őrölt kávé, fahéj, titándioxid, fahéj illóolaj.








Felhasznált irodalom: http://www.tenyek-tevhitek.hu/kave.htm,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése