2011. november 12., szombat

Shea vajas szappan körömvirággal és virágporral


Ezt a szappant kimondottan száraz és repedezett bőrre szántam, ezért az ápoló shea vajból és olívaolajból extra adag került bele. Ettől némileg kevésbé habzik, de bőrhidratáló hatása ezt bőven ellensúlyozza. Azoktól pedig akik eddig kipróbálták ezt a szappan, csak pozitív visszajelzést kaptam.
A shea vaj alapvető hatása, hogy a bőrt finomabbá teszi, a ráncokat lágyítja, a bőrirritációkat, pattanásokat csökkenti. A benne található E-vitamin és béta-karotin bőrpuhító, regeneráló hatású. Kiválóan ápolja a száraz bőrt, és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. A körömvirág ugyancsak erős bőrregeneráló és gyulladáscsökkentő. A virágpor a vitaminokban leggazdagabb méhészeti termék. Különösen fontos C-vitamin, B-vitamincsoport, D-, E-, K- és F-vitamin tartalma. Megköti a nedvességet, antibakteriális, fertőtlenítő.
A szappan színét alapvetően a körömvirágtea és a hozzáadott virágpor adja, a csíkok pedig céklaporral készültek. Illatnak kubebabors és eukaliptusz illóolajat kapott, amitől igazán frissítő szappan született.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése