2011. december 28., szerda

Narancs - Fahéj szappan


Egy kis játék a mintákkal, felvágás után magam is meglepődtem, mennyire jól sikerült. Akár a "tigris szappan" fantázia nevet is adhattam volna neki. A szappan a "kanalas-örvény" technikával készült (angolul: spoon swirl). Alapjában nem nehéz, csak arra kell figyelni, hogy jó folyékony legyen a massza, illetve elég gyorsan kell vele dolgozni, mivel közben eléggé keményedik. Magát a technikát részletesen bemutatja az alábbi videó: YouTube: SpoonSwirl
A szappan narancssárga felét ételfestékkel színeztem, a barna színt pedig a fahéj adja. Úgy gondolom legközelebb kevesebb fahéj is elég lesz bele, hogy ne legyen ennyire sötét színe.

Normál és zsíros bőrre készült, ezért extra ápoló hatásként szőlőmag olaj került bele. A fahéj antibakteriális, dezodoráló és segíti a sebgyógyulást. Fokozza a vérkeringést és ezáltal segíti a salakanyagok távozását, ezért is található meg sok narancsbőr elleni készítményben. A narancs pedig baktériumölő, javítja a bőr a vérellátását, ezért hatásos lehet a cellulit kezelésében is. Növeli a verítékezést, így támogatja a mérgező anyagok eltávolítását a tisztátalan vagy lassú anyagcseréjű bőrből.
Vigyázat! A fahéj erősen érzékenyítő lehet, ezért érzékeny bőr és várandóság ideje alatt ne alkalmazzuk. Hosszú távú alkalmazása érzékeny bőrűeknél bőrpírt okozhat!

Összetevők: Olívaolaj, napraforgóolaj, kókuszolaj, pálmavaj, szőlőmagolaj, narancslé, fahéj, édesnarancs-, fahéj- és kubebabors illóolaj, ételfesték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése