2014. július 11., péntek

Hévizi iszapos szappan



A több ezer éves geológiai és biológiai folyamatok eredményeként kialakult hévizi iszap magas huminsav és szerves anyag tartalma, hőmegtartó képessége miatt régóta használják a gyógyászatban. Azonban a kozmetikai alkalmazása sem teljesen újkeletű. Kiüríti a salakanyagokat, fokozza a sejtek anyag cseréjét, növeli a kollagén termelést, és a benne lévő ásványi anyagok feltöltik a szervezetet. Kiválóan alkalmas az arc, nyak és dekoltázs ránctalanítására, kúraszerű használat esetén pedig akár alakformálásra is. Rendszeres alkalmazása során fokozza az immunrendszer védekezőképességét.
Az iszapból készült termékek bársonyossá, puhává teszik a bőrt. Előnyösen hatnak a bőr- és kötőszöveti sejtek megújulására, csökkentik a gyulladásos folyamatokat, és az öregedés jeleit is – mivel a hőhatás tágítja a kapillárisokat, így fokozódik a tápanyag és oxigén ellátás, melynek során ellenállóbb lesz a bőr.
A szappan összetevői: olíva-, kókusz-, pálma-, napraforgó-, szójaolaj, sheavaj és hévizi iszap. Illatnak a levendulát választottam, mert szintúgy kiváló hatással van a bőrre, és mivel elég férfias külsőt kapott a szappan, így számukra is ez lett a legmegfelelőbb.








1 megjegyzés:

  1. Szia! Hogy csináltad ezt a szappant? Az iszapot mikor és hogyan tetted bele? A középső részt mivel színezted? Nagyon jól néz ki :))
    Köszönöm
    Erika

    VálaszTörlés