2012. június 18., hétfő

Vanília - Levendula szappanA vanília és a levendula illatával nem tudok betelni külön - külön sem, de együtt aztán végképp nem. 
A levendula nyugtató, lazító, fertőtlenítő hatása közismert, nemcsak fejfájás, hanem levertség és stressz ellen is hatásos, sőt, a hirtelen hangulatváltozások kiegyensúlyozására is beválik. Amellett, hogy oldja a feszültséget, élénkítő és serkentő hatása is van. Külsőleg alkalmazva segít a zúzódások, rovarcsípések elmulasztásában, a miteszerek leszárításában és más bőrhibák gyógyulásában, még az olyan súlyos esetekben is, mint a pikkelysömör vagy az ekcéma. Kiváló gyógyír reumás fájdalmak, idegzsába kezelésére is, fürdő és bedörzsölőszer formájában. A levendula kiegyensúlyozza a bőr zsírosságát, és serkenti a bőr anyagcsere-folyamatait.
Az aromaterápia érzelmeket, hangulatokat befolyásoló hatása rengeteg kisérlettel bizonyított, hogy a vanília, levendula illat belélegzése nyugtató hatású.
Az alapolajok kókusz-, napraforgó- és sok - sok olíva olaj, színezéknek pedig ásványi alapú kozmetikai pigmentet használtam. A szappan minden bőrtípus számára használható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése